Foto: AP/Scanpix

Ukrainas drošības dienests publiskojis noklausītas Krievijas diversantu telefonsarunas, kurā diversanti no Slovjanskas runājot ar savu vadību.

"Dokumentāli apstiprināti Ukrainas drošības dienesta materiāli liecina par to, ka Ukrainas austrumu daļā notiek plaša mēroga Krievijas Federācijas militārā agresija, ko realizē Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes izlūkošanas – diversantu grupas," teikts Ukrainas drošības dienesta paziņojumā.


Vienā sarunā dzirdams, ka fonā pie telefona tiek pasaukts kāds ar segvārdu "Strēlnieks", norādot, ka zvana "Aleksandrs no Krievijas" ().

"Strēlnieks" sarunā stāsta, ka viņa vienība vēl vairākas dienas var noturēties bez papildspēkiem, bet, lai tie paķer līdzi "tā pavairāk prettanku ieroču" ().

Citā sarunā diversantam stāsta, ka viņam būs jārunā ar "Life News" no Maskavas. Kad uzrunātais pauž šaubas, vai tas ir vajadzīgs, otra balss norāda, lai viņš neiepazīstina ar sevi, bet tad norāda, lai "ņem savu vietnieku, kas runā ar ukraiņu akcentu" ().

Ieraksta beigās diversantu komandieris atskaitās par operācijas rezultātiem savai vadībai (), norādot, ka pretinieks ir iekritis viņu lamatās un atkāpies "ar lieliem zaudējumiem".

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

"Šo diversijas grupu mērķis ir vietējo iedzīvotāju terorizēšana, Ukrainas, ASV, Eiropas Savienības, Krievijas sarunu izjaukšana un Ukrainas tiesībaizsardzības iznīcināšana," uzsver dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!