Foto: Reuters/Scanpix

Pēc plānotās videokonferences izgāšanās Ukrainas krīzes vidutāji paziņojuši, ka prokrieviskie separātisti nemaz nevēlas apspriest iespējamo pamieru.

Otrdien plānotajās pārrunās vajadzēja piedalīties tā dēvētajai kontaktgrupai, kuras sastāvā ir Ukrainas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji, kā arī Krievijas vēstnieks Kijevā. Kontaktgrupas ziņojumā teikts, ka kopš jūnija nav notikušas sarunas un ka separātistu līderi nav ieradušies arī uz otrdienas plānotajām pārrunām.

"Saskaņā ar kontaktgrupas domām tas norāda uz separātistu nevēlēšanos piedalīties sarunās par abpusēja pamiera noslēgšanu," teikts otrdien publicētajā EDSO ziņojumā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli apliecināja, ka bijuši divi mēģinājumi veikt pārrunas videokonferences formātā.

Porošenko šī mēneša sākumā nolēma nepagarināt vienpusēji izsludināto uguns pārtraukšanu un atsākt armijas uzbrukumus vietējo separātistu un krievu algotņu bandām, kas darbojas Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!