Foto: AP/Scanpix

Ukrainas konflikta mierīgā noregulējuma kontaktgrupas sarunu kārtējais raunds Minskā trešdien noslēdzies, sarunu dalībniekiem žurnālistiem nesniedzot nekādus komentārus, vēsta ziņu aģentūra "Interfax Belarus".

Trešdien Minskā pie Baltkrievijas Ārlietu ministrijas ēkas bija sastājusies gara valdības automašīnu rinda. Sarunu dalībnieki pameta namu, sakāpa automašīnās un aizbrauca, žurnālistiem nesniedzot nekādus komentārs.

Sarunas ilga vairāk nekā piecas stundas.

Vēlāk Baltkrievijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka kontaktgrupas dalībnieki pagaidām nav gatavi sniegt informāciju par to, vai sarunas tiks turpinātas piektdien.

Sarunās piedalījās Krievijas sūtnis Ukrainā Mihails Zurabovs, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sūtne Heidi Tagliavini, bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma un Maskavas atbalstīto Donbasa kaujinieku pārstāvis Deniss Pušiļins.

Iepriekš tika izteikti pieņēmumi, ka piektdien būs vēl viena sarunu kārta, kurā tiks parakstīta vienošanās.

Septembrī Minskā Ukraina un promaskaviskie kaujinieki ar Krievijas starpniecību panāca vienošanās par pamieru, kas gan tikusi vairākkārt pārkāpta.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!