Foto: Reuters/Scanpix

Luhanskas apgabalā netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju turpinās Ukrainas spēku sadursmes ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, tikmēr aculiecinieki ziņo par Ukrainā iebraukušu lielu bruņutehnikas kolonnu ar Krievijas karogiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Sadursmes notiek pie Zeļenopoles, kur Ukrainas spēkus no Krievijas robežas puses piektdien un sestdien apšaudīja ar artilērijas iekārtām "Grad".

Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, skaidro Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Viņš noliedz baumas, ka karavīri šajā reģionā nesaņem palīdzību, norādot, ka vienībām tiek sniegts arī aviācijas atbalsts. Tomēr kaujas apstākļos ir ļoti grūti izveidot nocietinājumus, viņš atzīmē. "Tur tagad iet smagi, patiešām," preses konferencē teica Lisenko.

Ukrainas pierobežas pilsētiņā Suhodiļskā ap 12:00 dienā no Krievijas puses redzēta iebraucam liela bruņutehnikas kolonna ar Krievijas karogiem, atsaucoties uz aculieciniekiem, informē pilsoniskās iniciatīvas grupas "Prava sprava" vadītājs Dmitrijs Sņegirovs. Kolonna esot sadalījusies divās daļās - viena aizbraukusi Luhanskas, otra Sverdlovskas virzienā.

Tikmēr Lisneko, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, norādīja, ka pašlaik nav saņemta informācija par Krievijas tehnikas iebraukšanu Ukrainā.

Sprādzieni un šāvienu troksnis dzirdams arī pie Doņeckas, ziņo "Korrespondent.net".

Ukrainas spēki devuši gaisa triecienus pa pieciem teroristu atbalsta punktiem un nometnēm, kā rezultātā iznīcināti ap 1000 kaujinieku, preses konferencē informēja Lisenko.

Vēstīts, ka piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Ukrainas spēki 5. jūnijā guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas.

Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku. Ukrainas amatpersonas norādīja, ka pilsētas aplenks. Savukārt separātisti ir izteikuši gatavību pretoties "līdz beigām".

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!