Foto: AP/Scanpix

Uzbrukumi Ukrainas valdības spēkiem valsts austrumos turpinās, neraugoties uz prezidenta Petro Porošenko izsludināto vienpusējo uguns pārtraukšanu pretterorisma operācijas zonā, sestdien paziņojis Ukrainas robežapsardzības dienests.

Doņeckas apgabalā naktī ar mīnmetējiem apšaudītas robežsargu pozīcijas un kādam robežkontroles punktam piebraukuši bruņoti cilvēki automašīnās un atklājuši uguni. Robežsargi evakuējuši civiliedzīvotājus, kas atradās kontrolpunktā, ieņēmuši iepriekš sagatavotās pozīcijas un atvairījuši uzbrukumu.

Uzbrucēji laiduši darbā snaiperu ieročus, granātmetējus, mīnmetējus un ložmetējus, bet bijuši spiesti atkāpties Krievijas teritorijā. Uzbrukumā ievainoti seši robežsargi, divi no viņiem cietuši smagi norāda robežsardzes pārstāvji.

Jau ziņots, ka Porošenko piektdien izsludināja nedēļu ilgu vienpusēju uguns pārtraukšanu pretterorisma operācijas zonā Austrumukrainā, norādot, ka pamiers būs spēkā no 20.jūnija līdz 27.jūnijam, lai dotu separātistiem iespēju nolikt ieročus. Tomēr Porošenko norādīja, ka gadījumā, ja nemiernieki uzbruks Ukrainas karavīriem, viņi atbildēs ar spēku.

Rietumvalstu līderi Porošenko miera plānu novērtējuši atzinīgi, tikmēr Krievija nekavējoties veltījusi kritiku Ukrainas prezidenta izsludinātajam pamieram, nodēvējot to par ultimātu separātistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!