Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas spēki likvidējuši 11 Krievijas karavīrus, kas piedalījās Mariupoles apšaudē 24.janvārī, kad tika nogalināti 30 cilvēki un vairāk nekā 100 ievainoti, trešdien paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) vadītājs Valentīns Naļivaičenko.

Pēc viņa teiktā, tie ir visi UDD noskaidrotie Mariupoli apšaudījušā grupējuma dalībnieki, taču turpinās operācija "teroristu noskaidrošanai, kas apšaudīja Volnovahu un citas vietas".

Viņš atgādināja, ka pirms tam UDD aizturēja Mariupoles apšaudes koriģētāju un viņa līdzdalībniekus.

"Šodien mēs varam ziņot, ka operācija ir pabeigta un ir neitralizēti gan Krievijas virsnieks-terorists, kurš tieši vadīja Krievijas artilēriju, gan visi desmit viņa līdzdalībnieki," sacīja Naļivaičenko. "Viņi iznīcināti pie Novoazovskas rajona Bezimjannijes ciema, operācija ir pabeigta. Šobrīd Krievijas spēki slēpj šos noziegumus. Viņi organizēja bojāgājušo teroristu evakuāciju tālāk uz Krieviju, lai viņu līķus tomēr nodotu tuviniekiem."

Jau ziņots, ka Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām "Grad", ko veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 100 - ievainoti.

Teroristu šāviņi Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!