Piektdien promaskaviskie kaujinieki Ukrainas karavīru pozīcijas Donbasā apšaudījuši 41 reizi, paziņojis Ukrainas Pretterorisma preses centrs.

"Dienas laikā ienaidnieks 41 reizi apšaudīja pretterorisma operācijas spēkus," preses centra paziņojumu citē ziņu aģentūra "Ukrinform".

Visaugstākā separātistu aktivitāte novērota Doņeckas apkārtnē, apšaudēs viņi izmantojuši arī artilērijas sistēmu "Grad" un mīnmetējus.

"Kopumā dienas laikā ienaidnieks pretterorisma operācijas spēkus 16 reizes apšaudījis no artilērijas un mīnmetējiem, piecas reizes no reaktīvajām sistēmām, četras reizes no tankiem," norādīts paziņojumā.

Jau ziņots, ka 12.februārī Minskā teju diennakti ilgu sarunu laikā starp Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Vācijas Kancleri Angelu Merkeli tika panākta vienošanās par pamieru Ukrainā.

Taču, par spīti pamieram, Debaļcevē turpinājās smagas kaujas, un trešdien sākās Ukrainas karavīru izvešana no pilsētas. Pēdējo dienu laikā cīņās gājuši bojā vismaz 22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri, atsaucoties uz Ukrainas Pretterorisma centra informāciju ziņo "Ukrainskaja pravda". Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!