Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Oleksandrs Turčinovs pieprasījis atsaukt licenci telekanālam "Inter", kurš Jaunā gada naktī pārraidījis Krievijas izklaidējošo programmu ar Krievijas zvaigžņu piedalīšanos, kurām liegta iebraukšana Ukrainā.

"Jaunā gada naktī, kad visa nācija izjuta vienotību, telekanāls "Inter" tradicionāli darbojās pret Ukrainas valsti, translējot koncertu ar cilvēkiem, kuri ņirgājās par mūsu valsti, atbalstot teroristus un sveicot Krimas un Donbasa sagrābšanu", paziņoja Turčinovs.

Viņš uzsvēra, ka Nacionālajai televīzijas un radioapraides padomei "nekavējoties jāsāk izskatīt jautājums par telekanāla "Inter" licences atņemšanu, kurš kļuvis par informācijas kara sastāvdaļu".

Savukārt Ukrainas informācijas politikas ministrs Oļehs Stecs paziņoja, ka ierosinās grozījumus likumdošanā, lai arī uz medijiem attiektos nevēlamo personu kategorija un viņiem bez aizlieguma iebraukt valstī tiktu arī liegta mediju telpa.

Krievijas Jaunā gada pārraidē bija redzami izpildītāji Josifs Kobzons un Oļegs Gazmanovs, kuriem liegta iebraukšana Ukrainā. Kobzons un Gazmanovs kopā ar izpildītāju Valēriju iekļauti arī Latvijas "melnajā sarakstā" un šis trio pārraidē izpildīja dziesmu, kurā sūkstījās par liegumu iebraukt Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!