Foto: Reuters/Scanpix

Vīrietis, kurš bija saģērbies kā filmas ''Zvaigžņu kari'' tēls Čubaka, svētdien Ukrainas vēlēšanu laikā aizturēts un sodīts, jo nepakļāvies vietējai policijai.

''Vūkija kareivis'' bijis kādas politiskās partijas aktīvists. Viņu policija aizturējusi Ukrainas dienvidrietumu pilsētas Odesas vēlēšanu iecirknī, jo atteicies sniegt savu karti un pretojies varas iestāžu darbiniekiem, kuri bija spiesti viņu saslēgt roku dzelžos.

Vietējā tiesa piespriedusi vīrietim 170 grivnu ( 6, 78 eiro) naudas sodu tikai tāpēc, ka vīrietis nepakļāvies policijas rīkojumiem.

Kā izrādās, šis vīrietis iepriekš bija saģērbies kā Dārts Veiders. Vietējiem medijiem vīrietis apgalvojis, ka nevarējis samaksāt naudas sodu, jo viņa banka neatrodoties uz šīs zemes.

Vietējā vēlēšanu komisija reģistrējusi 48 kandidātus no Dārta Veidera politiskās partijas, no kuriem, kā izrādās, 44 kandidāti bijuši ar uzvārdu - Veiders.

Kāds cits kandidāts vārdā Šīvs Palpatains, "Galaktiskās impērijas" imperators, tika ievēlēts Odesas pilsētas domē. Arī citi "Zvaigžņu karu" tēli iepriekšējās vēlēšanās bija izmēģinājuši savu veiksmi, taču bez panākumiem.

Daudzi no šiem kandidātiem pārstāv vēlēšanās "Pirātu partiju", kas ir viena no vairāk nekā 40 grupām, kas visā pasaulē aizstāv interneta brīvību un autortiesību likumu ierobežojumus .

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā, Ukrainas mākslinieks Oleksanders Milovs pirms sestdien gaidāmajām reģionālajām vēlēšanām Odesā atklājis pieminekli Dārtam Veideram.

Milovs Veidera statuju gan nav radījis pilnīgi no jauna, bet pārveidojis kādu jau gadu desmitiem rūpnīcas teritorijā stāvošu Vladimira Ļeņina pieminekli. Turklāt piemineklim ir kāds būtisks uzlabojums - ķiverē atrodas bezvadu interneta maršrutētājs, ļaujot melnās figūras tuvumā ikvienam bez maksas izmantot internetu.

Ļeņina statuju bijis paredzēt nojaukt saskaņā ar Ukrainas jauno likumu, kas prasa pārsaukt vietas un citus ģeogrāfiskus nosaukumus, kuriem doti Ļeņina vai citu komunistu līderu vārdi. Odesas rūpnīcā strādājošie gan ierosinājuši skulptūru pārveidot nevis vienkārši nojaukt. "Viss plūst un mainās, vecie pieminekļi dod vietu jauniem, un tā pasaule griežas," norādījis fabrikas noliktavas menedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!