Foto: AP/Scanpix

Ungārija pirmdien paziņoja, ka sākusi pastiprināt žogu gar robežu ar Serbiju, jo palielinājies nelegālās robežšķērsošanas mēģinājumu skaits pēc nelegālo imigrantu evakuēšanas no Idomeni nometnes Grieķijas ziemeļos.

Pagājušajā nedēļā Grieķija no Idomeni nometnes pie valsts robežas ar Maķedoniju evakuēja 8400 cilvēkus, izvietojot viņus citviet valsts teritorijā.

Savukārt Ungārijas varasiestādes norādīja, ka pēc nometnes slēgšanas novēroti pastiprināti mēģinājumi nelegāli šķērsot Ungārijas robežu.

"Pēc pagājušajā nedēļā notikušās Idomeni bēgļu nometnes slēgšanas ir pieaudzis to migrantu skaits, kas cenšas šķērsot Ungārijas robežu," paziņoja Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna padomnieks Ģerģs Bakondi.

Šādu mēģinājumu skaits dienā pieaudzis no 70–90 pirms Idomeni nometnes slēgšanas līdz 100–150 pēc tam, viņš pavēstīja radiostacijai "Kossuth".

Tādēļ valdība ierīkos "pastāvīgās barjeras" vietās, kur dzeloņdrātis netiek uzskatītas par "pietiekamām", lai neielaistu migrantus, informēja Bakondi.

Aģentūras AFP fotogrāfs pie Ungārijas robežas Serbijas pusē pirmdien novēroja 200 līdz 300 migrantus, kas vēlējās šķērsot robežu.

Pirms robežas ar Serbiju un Horvātiju noslēgšanas pērn Ungārijai cauri izgāja apmēram 300 000 nelegālo imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!