Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sadursmēs uz Afganistānas un Tadžikistānas robežas nogalināti vismaz vismaz astoņi un ievainoti deviņi cilvēki, pirmdien ziņo amatpersonas.

Starp nogalinātajiem ir divi Tadžikistānas pilsoņi. Tadžikistānas robežu no Afganistānas puses svētdien šķērsoja kaujinieku grupa, kas atklāja uguni uz mežcirtēju automašīnu.

Pēc tam kaujinieki atkāpās uz Afganistānas teritoriju, kur viņi tika pakļauti helikopteru uzlidojumam, kurā vismaz seši no kaujiniekiem nogalināti, vēsta afgāņu amatpersonas. Par kaujinieku piederību ziņas ir pretrunīgas.

Tahāras provinces policijas pārstāvis pauda pārliecību, ka tie esot bijuši talibi, kamēr provinces likumdevēju sapulces loceklis Mirs Ahmads Kasims apgalvojis, ka tie esot bijuši kontrabandisti, kas pāri robežai uz Tadžikistānu transportē narkotikas. Arī talibu pārstāvis noliedzis, ka grupējums būtu bijis iesaistīts šajā sadursmē, norādot, ka tie esot narkotiku kontrabandisti, ar kuriem islāmistiem neesot nekādas saistības. Tomēr abas afgāņu amatpersonas atzinušas, ka pierobežu ar Tadžikistānu kontrolē talibi.

Iepriekš afgāņu amatpersonas paziņoja, ka uzlidojumu esot veikuši vai nu Krievijas, vai arī Tadžikistānas helikopteri. Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija izplatījusi paziņojumu, ka tā šajā apvidū nav veikusi nekādas gaisa operācijas. Arī Tadžikistānas armija noliegusi, ka tā būtu veikusi uzlidojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!