Foto: Reuters/Scanpix

Svētdienas rītā ceļu no Rostovas apgabala Krievijā uz Donbasu Austrumukrainā uzsācis jau 14. Krievijas "humānās palīdzības" konvojs, vēsta Krievijas mediji.

Vairāk nekā 170 automašīnas ved 1 800 tonnas smagu "humānās palīdzības" kravu uz Doņeckas un Luhanskas apgabaliem Ukrainas austrumos, atsaucoties uz Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Tiek ziņots, ka konvojs ved pārtiku, medikamentus, celtniecības materiālus un mācību grāmatas.

Konvojs sadalīts divās daļās - 90 automašīnas dosies uz Doņecku, bet 80 uz Luhansku.

Jau ziņots, ka februāra sākumā Ukrainā iebrauca 13. "humānās palīdzības" konvojs 175 automašīnu sastāvā. Kravas automašīnu saturu, tāpat kā iepriekš, nav varējuši pārbaudīt nedz Ukrainas robežsargi un muitnieki, nedz Starptautiskā Sarkanā krusta pārstāvji.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome iepriekš norādījusi, ka "humānie konvoji" ir veids, kā Krievija apgādā prokrieviskos kaujiniekus. Kravas automašīnas separātistiem piegādājot ieročus, savukārt uz Krieviju tās izved kaujās kritušo Krievijas karavīru mirstīgās atliekas, akmeņogles un Donbasa rūpnīcu iekārtas. Krievija šos pārmetumus noraidījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!