Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas policija trešdien uz īsu brīdi aizturējusi opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju.

Navaļnijs trešdien ieradās Vēlēšanu komisijas ēkā, lai iesniegtu savu kandidatūru Maskavas mēra vēlēšanām.

Pie komisijas ēkas viņu sagaidīja ap 200 atbalstītāju, kuri skandēja "Navaļnijs ir mūsu mērs".

Kad opozīcijas līderis sāka uzrunāt klātesošos, kuru vidū bija arī žurnālisti, policija pūlim paziņoja: "Jūsu rīcība ir nelikumīga." Likumsargi tad aplenca Navaļniju un nogādāja viņu policijas transportlīdzeklī.

Pēc īsa mirkļa viņš tika atbrīvots, pūlim aplencot policijas transportlīdzekli un liedzot tam aizbraukt.

Ja Navaļnija kandidatūra tiks apstiprināta, viņam nāksies sacensties ar līdzšinējo Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu, kurš pagājušajā mēnesī atkāpās no amata, lai septembrī Maskavā līdz ar citiem Krievijas reģioniem varētu rīkot pašvaldības vadītāja vēlēšanas, jo viņa pilnvaras beidzas tikai 2015.gadā.

Sobjaņins vēlēšanās startēs kā neatkarīgs kandidāts.

Kā liecina trešdien publiskotā sabiedriskās domas aptauja, Sobjaņins pašreiz apsteidz Navaļniju, 78% respondentu norādot, ka viņi grasās balsot par līdzšinējo pilsētas galvu, bet par Navaļniju savu balsi plāno atdot vien 8%.

Jau ziņots, ka Navaļnijs stājies tiesas priekšā apsūdzībās par līdzekļu piesavināšanos. Prokuratūra viņam pieprasījusi sešu gadu cietumsodu.

Navaļnijam uzrādītas apsūdzības par 16 miljonu rubļu (276 800 latu) piesavināšanos no mežrūpniecības uzņēmuma "Kirovļes". Apsūdzības saistītas ar laiku pirms vairākiem gadiem, kad Navaļnijs strādāja par Kirovas apgabala gubernatora Nikolaja Beliha padomnieku.

Sagaidāms, ka spriedumu tiesa šajā lietā pasludinās 18.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!