Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uz nākamnedēļ gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām no Latvijas tiks nosūtīti divi novērotāji, apstiprināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā norādīja, ka tā uz 18. marta Krievijas prezidenta vēlēšanām Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misijas ietvaros nosūtīs divus īstermiņa novērotājus.

Vienlaikus ĀM skaidroja, ka šo novērotāju sadalījums pa vēlēšanu apgabaliem jeb vietām ir atkarīgs no EDSO, un tas vēl nav zināms.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidenta vēlēšanas plānotas 18. martā un tiek izteiktas prognozes, ka tajās uzvarēs līdzšinējais Krievijas valsts galva Vladimirs Putins.

Atbildot uz Krievijas vēstniecības Latvijā lūgumu saskaņot Krievijas prezidenta vēlēšanu pirmstermiņa izbraukuma balsošanas vietu organizēšanu papildus vēlēšanu iecirkņiem Rīgā, Daugavpilī un Liepājā vēl 12 pilsētās, ĀM janvārī atbalstīja iecirkņu ierīkošanu tikai piecās diplomātiskajās telpās.

Ministrija atbalstījusi to, ka 18.martā Krievijas prezidenta vēlēšanu iecirkņu ierīkošana var notikt visās diplomātiskajās telpās, kas kopumā ir piecas - Krievijas vēstniecība Rīgā, Krievijas vēstniecības konsulārā nodaļa un Krievijas vēstniecības konsulārās nodaļas sociālās nodrošināšanas nodaļa un abi ģenerālkonsulāti Liepājā un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!