Foto: AFP/Scanpix
Par mēģinājumu pārdot savu astoņus mēnešus veco meitiņu Volgogradas apgabalā Krievijā aizturēta 24 gadus veca Uzbekistānas pilsone, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra ”Itar-Tass”.

Sieviete savu bērnu gribējusi pārdot par 30 000 rubļu (aptuveni 513 lati) un aizturēta darījuma brīdī. Policija trešdien saņēmusi informāciju par iespējamo bērna pārdošanu un nekavējoties sagatavojusi operāciju.

”Aizturētā paskaidrojusi, ka nauda viņai bija nepieciešama, lai no Krievijas aizbrauktu uz dzimteni – Uzbekistānu. Bērna pircējas lomu pildīja vietējā iedzīvotāja,” aģentūrai pastāstīja Ārkārtas situāciju ministrijas reģionālās nodaļas preses centra vadītāja Svetlana Smoļjaņinova.

Policijas noskaidrojusi, ka apsūdzētā kopā ar māti dzīvo Bikovā, kur īrē mitekli. Ģimenē ir arī mazgadīgs dēls. Abi bērni nodoti aizbildniecības iestādēm. Pēc notikušā apstākļu izmeklēšanas sievietei izvirzīs apsūdzības, visdrīzāk, par nepilngadīgas personas pārdošanu, par ko draud līdz 10 gadu cietumsods, vēsta aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!