Foto: Reuters/Scanpix

Trešdienas, 16. aprīļa vakarā Ukrainas pilsētā Maruipolē noticis mēģinājums ieņemt kara daļu Nr. 3057 – tā laikā bojā gājuši vismaz trīs cilvēki, vēsta aģentūra UNIAN.

Aptuveni 300 cilvēku liela grupa mēģinājusi ielauzties kara daļā, metot Ukrainas karavīru virzienā Molotova kokteiļus un atklājot uguni pa sargposteni, informē iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Nacionālā gvardes pārstāvji raidījuši brīdinājuma šāvienus, bet, tā kā separātisti uzbrukumu nav pārtraukuši, atklāta uguns. Trauksme sacelta visās Mariupoles Iekšlietu ministrijas struktūrās.

Pēc īsas kaujas uzbrucēju grupa sadalīta un atbruņota, informē Avakovs. Uzbrukuma nopietnības dēl Iekšlietu ministrijas spēki papildināti ar specvienību "Omega". Ceturtdien astoņos rītā operācija vēl turpinājusies.

Drošībnieku pusē bojāgājušo un ievainoto nav, norāda ministrs. Saskaņā ar sākotnējo informāciju uzbrucēju pusē ir trīs kritušie, 13 ievainotie un 65 aizturēti, pastāstīja Avakovs.

Vietējo mediju rīcībā esošās ziņas liecinot, ka kara daļas "ieņēmēji" pārsvarā ir vietējie iedzīvotāji, kurus it kā vadot kāds Krievijas bruņoto spēku pārstāvis.

Ap 23:45 pēc vietējā laika šāvieni bijuši dzirdami arī citviet kara daļas apkaimē, kā arī vietējās slimnīcas tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!