Foto: Reuters/Scanpix

Luhanskas apgabala Aleksandrovskā prokrieviskie kaujinieki ar astoņiem "KAMAZ" automobiļiem ielenkuši Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrus, vēsta Ukrainas mediji.

Atsaucoties uz Nacionālās gvardes preses dienestu, "Korrespondent" vēsta, ka ar automātiem, ložmetējiem un granātmetējiem bruņoti kaujinieki astoņos "KAMAZ" automobiļos ielenkuši gvardes apakšvienību, kas dislocēta Aleksandrovskā. Uzbrucēji cenšas ieņemt gvardes ēku.

Uzbrukuma laika uzsprāgusi ieroču glabātava. Pagaidām nav ziņu par bojāgājušiem vai ievainotajiem kādā no pusēm.

Kauja ilgusi aptuveni 40 minūtes. Lodes skārušas arī ieroču noliktavu, kurā atradušies ieroči.

Aculieciniekiem izdevies nofilmēt dūmu mākoni, kas pacēlies virs armijas daļas pēc sprādziena.

Brīdinām, ka video dzirdama rupja un necenzēta valoda.

Kā vēstīts Ukrainas spēki trešdien, 28.maijā, pretterorisma operācijas laikā valsts dienvidaustrumos virs viena no kontrolpunktiem notriekuši Krievijā ražotu bezpilota lidaparātu. Aizsardzības ministrija norādīja, ka lidaparātā tika atrastas detaļas ar marķējumu, kas liecina par to izgatavošanu Krievijā.

Savukārt ceturtdien, 29.maijā, netālu no Slovjanskas pilsētas prokrieviskie separātisti notriekuši Ukrainas armijas helikopteru Mi - 8, nogalinot 14 karavīrus. Mirušo vidū bijis arī Ukrainas armijas ģenerālis Volodmirs Kuļčickis.

Savukārt, aizbildinoties ar arvien intensīvāko oficiālās Kijevas izsludinātās pretterorisma operācijas norisi Ukrainas dienvidaustrumos, Krievijas Federācijas Ģenerālštābs nolēmis pārskatīt Krievijas armijas "atvilkšanas" plānu, tādēļ Ukrainas robežas tuvumā kādu laiku paliks četri vai pieci tūkstoši Krievijas karavīru un liels daudzums bruņutehnikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!