Afganistānas austrumu pilsētā Džalalabadā trešdien notika spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukums un tam sekojoša apšaude pie Pakistānas konsulāta, un šajā uzbrukumā nogalināti vismaz septiņi afgāņu policisti, paziņoja amatpersonas. Uzbrukums ilga četras stundas.

"Septiņi no mūsu drošības spēku pārstāvjiem tika nogalināti un vēl septiņi tika ievainoti šī terorakta rezultātā," mikroblogu vietnē "Twitter" pavēstīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Sediks Sediki.

Vēl nav zināms, vai tieši Pakistānas konsulāts bija šī uzbrukuma mērķis, jo netālu no tā atrodas Indijas diplomātiskā misija, sacīja Afganistānas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs. Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šo uzbrukumu.

Šomēnes ir notikuši divi lieli uzbrukumi Indijas interesēm – uzbrukums tās konsulātam Afganistānas pilsētā Mazarišarifā un islāmistu nemiernieku uzbrukums Indijas gaisa spēku bāzei Pendžabas štatā.

Otrdien pie Indijas konsulāta Džalalabadā eksplodēja neliels spridzeklis, bet nav ziņots, ka šajā sprādzienā būtu cietušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!