Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas varas iestādes trešdien apšaubīja, ka 17 gadus vecais jaunietis, kurš ar cirvi uzbruka pasažieriem vilcienā, tiešām bijis bēglis no Afganistānas, un pieļāva iespēju, ka viņš bijis no Pakistānas.

Džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") otrdien publicēja video, kurā redzams šis jaunietis, kas ar cirvi ievainoja piecus cilvēkus, tostarp divus kritiski, pirms viņu nošāva policija.

Vācijas drošības dienestiem tuvi ziņu avoti tagad uzskata, ka šis uzbrucējs var būt izlicies par afgāni, pērn ierodoties Vācijā, lai viņam būtu labākas izredzes iegūt patvērumu, ziņoja telekanāls ZDF.

Minētajā "Daesh" videoierakstā šis jaunietis lieto frāzes no puštu valodas dialekta, kas tiek runāts Pakistānā, nevis Afganistānā. Eksperti arī noteikuši, ka viņa akcents ir raksturīgs Pakistānai.

Pārmeklējot šī jaunieša istabu, arī tika atrasts kāds Pakistānas dokuments.

Videoierakstā šis jaunietis tiek saukts par Mohammedu Rijadu, bet viņš Vācijā bija reģistrējies kā Riazs Kāns.

Vācijas iestādes paziņoja, ka ir apstiprinājušas šī ieraksta autentiskumu.

Otrdien tika ziņots, ka starp uzbrucēja mantām ir atrasts ar roku zīmēts "Islāma valsts" karogs un terorista pašnāvnieka atvadu vēstule tēvam.

"Tagad lūdzieties par mani, lai es varētu atriebties neticīgajiem, lūdzieties par mani, lai es varētu nokļūt debesīs," teikts šajā vēstulē.

"Šī duršanas uzbrukuma vaininieks Vācijā bija viens no "Daesh" cīnītājiem," vēstīja šī grupējuma mediju spārns "Amaq".

Uzbrucējs bija ieradies Vācijā 2015.gada jūnijā kā nepilngadīgais, kuru nepavadīja tuvinieki, un pēdējās divas nedēļas pirms uzbrukuma viņš uzturējās pie audžuģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!