Foto: AFP/Scanpix

Vācija apsver iespēju panākt jaunas Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju par tās uzvedību Sīrijā, atsaucoties uz informētu avotu, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Vācijas valdība pēta veidus, kā piespiest Maskavu mainīt savu darbības kursu Sīrijā, kur Krievija ar gaisa uzlidojumiem atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkus Alepo un citviet valstī.

Vācijas un ASV amatpersonas vaino Krieviju vairākos uzlidojumos Alepo, kā rezultātā sagrautas slimnīcas un citi civilie objekti.

Anonīmais avots atklāja, ka viena no iespējām, ko apsver Vācija, ir jaunu ES sankciju piemērošana Krievijai.

Avots norādīja, ka šī ideja vēl ir jauna un pagaidām nav skaidrs, cik plašu atbalstu tā gūtu Vācijas kancleres Angelas Merkeles koalīcijas partneru sociāldemokrātu vidū.

Tomēr Berlīnes sarosīšanās ir pirmā pazīme, ka Eiropa gatavojas ieņemt stingrāku nostāju pret Maskavu, norāda "The Wall Street Journal".

Tomēr Vācijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis trešdien, atbildot uz žurnālista jautājumu, sacīja, ka nezina ne vienu Berlīnē vai citur, kam būtu padomā ierosinājums par sankciju piemērošanu Krievijai.

Merkeles preses pārstāvis mediju ziņoto atteicās komentēt.

Jaunu sankciju ierosinājums, visticamāk, saskartos ar pretestību no citu ES dalībvalstu puses, par ko liecina arī Eiropas diplomātu nesenie izteikumi. Tajā pat laikā Eiropas līderi kļūst arvien neapmierinātāki ar Krievijas uzvedību Sīrijā, kur vardarbības saasināšanās radījusi bažas par jaunu bēgļu plūsmu uz Turciju ar cerībām nokļūt Eiropā.

Vašingtonā vairākas amatpersonas paudušas viedokli, ka sankcijas būtu labākais veids, kā mainīt Maskavas taktiku Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!