Foto: AFP/Scanpix
Vācijā trešdien četri policisti ievainoti, daži no viņiem nopietni, kad kratīšanas gaitā uz viņiem uguni atklājis galēji labējās organizācijas "Reichsbürger" ("Reiha pilsoņi") biedrs, pavēstīja varasiestādes.

Apšaudē Georgensmindē, Bavārijā, vieglus savainojumus guvis arī pats 49 gadus vecais "Reichsbürger" biedrs, kurš jau nogādāts apcietinājumā, teikts policijas paziņojumā.

Varasiestādes likušas konfiscēt aizturētā šaujamieročus, jo tie esot bijuši "bojāti". Šaujamieroču glabāšanai radikālim bijušas vajadzīgās atļaujas.

Trīs mēnešu laikā šis ir jau otrais incidents, kurā iejaukti "Reichsbürger" biedri. Šī organizācija neatzīst republikas leģitimitāti, un tās biedri ir pārliecināti, ka Vācijas impērija - reihs - turpina pastāvēt.

Augustā Saksijā-Anhaltē kāds cits organizācijas biedrs - bijušais konkursa "Misters Vācija" uzvarētājs - sāka šaut uz policistiem, kuri bija ieradušies izpildīt lēmumu par viņa izlikšanu no dzīvokļa.

Šis aizdomās turētais tika nopietni savainots, bet trīs policisti guva vieglus ievainojumus.

Vācijas Konstitūcijas aizsardzības birojs, kas uzrauga ekstrēmistu grupējumus, atzinis, ka nezina, cik daudz biedru ir organizācijā "Reichsbürger".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!