Foto: Sputnik/Scanpix

Vācijā meklē statistus, kuriem NATO spēku mācībās būs jāspēlē krievu, poļu un čehu lomas, tāpat iespēja iesaistīties tiek piedāvāta arābu, puštu un dari valodās (lieto Afganistānā) runājošajiem, atsaucoties uz informāciju statistu nolīgšanas aģentūras interneta vietnē, vēsta portāls "Currenttime".

Aģentūras vietnē norādīts, ka NATO mācības notiks aprīļa beigās un maija sākumā, kā arī maija beigās un jūnija sākumā. Kā darba vieta norādīts Hohenfelsas poligons Vācijas dienvidaustrumos.

"Krievu", "čehu" un "poļu" vakanču aprakstos teikts, ka aktieriem ir jāpārvalda angļu un vācu valoda, bet krievu, poļu un čehu valodas zināšana tiks uzskatīta par priekšrocību. Pretendentiem bez Vācijas pilsonības ir jāapliecina savas likumīgās tiesības atrasties valstī. Līgums tiek slēgts uz mēnesi un samaksu sola no 88 līdz 120 eiro dienā.

Statistiem uzdevumā aizliegts ņemt līdzi mobilos telefonus un datorus, norādīts vietnē. Ārkārtas situācijā būšot iespējams izmantot radiosakarus.

Aktieriem būs jāiejūtas civiliedzīvotāju lomās krīzes pārņemtos rajonos, tādā veidā NATO karavīriem radot realitātei tuvākus apstākļus, atrodoties misijā ārvalstīs. Statisti iejutīsies fermeru, veikalnieku, vai pat afgāņu pilsētiņas mēra ādā, teikts vakanču aprakstā.

Poligonā tikšot izveidoti desmit ciemati ar 10 – 30 ēkām katrā. Visiem dalībniekiem sola komfortablus apstākļus un maltītes trīs reizes dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!