Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas augstākā krimināltiesa trešdien likusi no apcietinājuma atbrīvot karavīru, kurš uzdevies par sīriešu bēgli un plānojis teroraktu.

28 gadus vecais armijas leitnants Franko Albrehts uzdevās par augļu tirgotāju no Damaskas un spēja iegūt patvērumu pats savā valstī, saņemot dzīvesvietu bēgļu patvertnē, kā arī pabalstu 409 eiro mēnesī, lai arī viņš neprata arābu valodu.

Izmeklētāji norādīja, ka Albrehts, kuram bijuši galēji labēji un pret imigrantiem vērsti uzskati, esot plānojis teroraktu, par ko vainu gribējis uzvelt bēgļiem.

Federālā augstākā tiesa Karlsrūē trešdien paziņoja, ka "izmeklēšanas rezultāti līdz šim nepamato spēcīgās aizdomas, ka tika gatavota nopietna valsti apdraudoša rīcība".

Albrehts, kuram joprojām draud apsūdzības par uzdošanos par bēgli, uz izmeklēšanas laiku tiek atbrīvots no apcietinājuma, pavēstīja tiesa.

Karavīra turēšanu apcietinājumā nevarēja pamatot ar iespējamu bēgšanu, jo viņš preventīvi bijis apcietināts kopš 26. aprīļa, un šis laiks jau ir ilgāks par jebkuru viņam draudošu cietumsodu.

Patvērumu saņēmušā karavīra lieta izraisīja sašutumu Vācijā, pastiprinot skepsi par valsts iespējām izskatīt tik lielu skaitu lūgumu piešķirt patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!