Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Iekšlietu ministrijas dati liecina, ka pagājušajā gadā Vācijā notikuši vismaz 950 uzbrukumi musulmaņiem vai islāma institūcijām, sestdien vēsta laikraksts "Neue Osnabruecker Zeitung".

Uzbrukumos, kuros pamatā vainojami labējie ekstrēmisti, ievainoti vismaz 33 cilvēki, liecina dati, kas sniegti pēc kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") pieprasījuma.

Gandrīz 60 uzbrukumi bijuši vērsti pret mošejām un citām islāma institūcijām. Starp tiem ir arī ēku noķēpāšana ar cūkas asinīm.

Vācijas varasiestādes datus par uzbrukumiem musulmaņiem sāka apkopot tikai pērn, un tāpēc salīdzināšanai nav pieejami dati par 2016. gadu.

Starp reģistrētajiem noziegumiem ir arī naida kurināšana pret musulmaņiem, draudu vēstuļu nosūtīšana, uzbrukumi sievietēm, kas nēsā tradicionālās islamticīgo seju aizsedzošās galvassegas, un naidīgu grafiti atstāšana uz mošeju sienām.

Tajā pašā laikā Vācijas Musulmaņu centrālās padomes priekšsēdētājs Aimans Mazjeks laikrakstam paudis pārliecību, ka oficiālā statistika neietver datus par visiem pret musulmaņiem vērstajiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!