Foto: AFP/Scanpix
Vācijā trīs gadus un sešus mēnešus ilgs cietumsods piespriests dispečeram, kurš, aizņemts ar spēļu spēlēšanu savā mobilajā telefonā, neuzmanības dēļ šā gada februārī izraisīja divu vilcienu frontālu sadursmi, kur dzīvību zaudēja 12 cilvēki, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Lai gan dzelzceļa operatoriem ir stingri aizliegts darbalaikā izmantot mobilos telefonus, 40 gadus vecais Mihels Pauls savā tālrunī spēlējis spēles. Viņš diviem pasažieru vilcieniem deva nepareizus signālus, kā rezultātā tie frontāli saskrējušies.

Dispečeram bija iespēja katastrofu novērst, zvanot vilcienu vadītājiem pa ārkārtas tālruni. Taču viņš sajaucis numurus un vadītājus nav sazvanījis, raksta "Sky News".

Tiesa Mihelu Paulu apsūdzēja par 12 cilvēku slepkavību bez iepriekšēja nodoma, kā arī neuzmanības dēļ nodarītiem miesas bojājumiem 85 cilvēkiem. Apsūdzētais savu vainu atzina. "Es zinu, ka es nevaru atdarīt to, kas jau ir noticis. Pat ja es vēlos, kaut varētu," bojā gājušo cilvēku ģimenēm teica dispečers Pauls.

Vēstīts, ka 9. februārī aptuveni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Minhenes notika divu pasažieru vilcienu frontāla sadursme. Dzīvību avārijā zaudēja 12 cilvēki, bet vēl 85 guva ievainojumus.

Badaiblingas reģionā notikusī avārija ir viena no traģiskākajām Vācijas dzelzceļa vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!