Foto: DELFI

Vācijas Bundestāga vēlēšanās 24. septembrī sacentīsies vairāk nekā 40 partijas, tostarp politiskie spēki, kas iestājas par veģetārismu, dzīvnieku aizsardzību, hiphopu un lielāku garīgumu politikā.

Vācijas federālais statistikas birojs "Destatis" otrdien paziņoja, ka no 48 partijām, kam ļauts piedalīties vēlēšanās, kandidātus izvirzīs 42 partijas.

Bavārijas partija vēlas Bavārijas zemes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), "violetie" vēlas lielāku garīgumu Vācijas politikā, bet Pilsētas partija – popularizēt hiphopu.

Vairākas partijas iestājas par dzīvnieku tiesībām un vides aizsardzību, un vairāki politiskie spēki atbalsta kristīgo baznīcu un ģimenes vērtības.

Atsevišķu grupu veido partijas, kas vēlas, lai lielāka loma tiktu atvēlēta referendumiem, bet partija MLPD aicina atdzīvināt marksismu un ļeņinismu.

Tomēr reālas izredzes iekļūt Bundestāgā ir tikai saujiņai partiju – kancleres Angelas Merkeles konservatīvajiem (CDU/CSU), sociāldemokrātiem (SPD), Brīvo demokrātu partijai (FDP), zaļajiem, kreiso ekstrēmistu partijai "Die Linke" ("Kreisie") un pretimigrācijas partijai "Alternatīva Vācijai (AfD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!