Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz publisko izmeklēšanu par nekārtībām G20 samita laikā Hamburgā, kreisie aktīvisti publicējuši internetā policistu fotogrāfijas ar aicinājumu sniegt informāciju par viņu adresēm un vietām, kur viņus var satikt vienatnē.

Vietnē "indymedia.org" svētdienas vakarā tika publicētas fotogrāfijas ar 54 Berlīnes policistiem, kuri esot piedalījušies ēku evakuēšanā G20 samita laikā.

Fotogrāfijām pievienots aicinājums sniegt informāciju par to, kur policisti "dzīvo vai kur viņus var satikt privāti, piebilstot, ka policija esot vainojama par vardarbību G20 samita laikā.

Vācijas policijas arodbiedrība nodēvēja šos draudus par pretīgiem un apmelojošiem, piebilstot, ka to pamatā ir attieksme, kas glorificē vardarbību.

Arodbiedrība nosodīja "kreiso ekstrēmistu teroristus", kuri kūda uz naidu, un paziņoja, ka tas ir ātri jāaptur.

Hamburgas policija izmeklēšanas ietvaros ir publicējusi vairāk nekā 100 fotogrāfijas un video, kuros redzami cilvēki, kas samita laikā dedzināja automašīnas un izlaupīja veikalus.

Neskatoties uz 20 000 policistu klātbūtni, G20 samita laikā Hamburgā jūlijā kreisie ekstrēmisti sarīkoja plašus grautiņus. Tika aizturēti simtiem cilvēku.

Taču arī varasiestādes izpelnījās pārmetumus un sāktas vairākas izmeklēšanas par iespējamiem policistu pārkāpumiem, tostarp nepamatotiem uzbrukumiem.

Vācu medijos izskanēja apgalvojumi, ka policisti esot izmantojuši "aizliegtu kaujas ieroci", ar kuru šauts uz protestētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!