Foto: Reuters/Scanpix

Agrā otrdienas rītā ap plkst. 4 Vācijas īpašās SEK policijas vienības Berlīnes nodaļa ieņēmusi Tempelhofas lidostas angāru, kas tiek izmantots patvērumu meklētāju izmitināšanai, ziņo portāls "Welt".

Medijs norāda, ka vīrietis, kurš aizturēts pēc tam, kad pirmdienas vakarā ar kravas automašīnu iebrauca populārā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, nogalinot 12 un ievainojot 48 cilvēkus, bijis izmitināts šajā angārā. Notikušais tiek izmeklēts kā iespējams terorakts.

Jau vēstīts, ka kravas automašīnu vadījis patvēruma meklētājs no Afganistānas vai Pakistānas. kurš Vācijā esot ieradies februārī kā bēglis. Viņš policijai bijis zināms jau iepriekš par citiem maznozīmīgiem pārkāpumiem, bet ne saistībā ar terorismu.

Incidents noticis Rietumberlīnes centrā pie Ķeizara Vilhelma memoriālās baznīcas – Otrajā pasaules karā sabombardētas celtnes, kas kalpo kā miera simbols. Tur ik gadu notiek viens no apmeklētākajiem tirdziņiem.

Kravas automašīna bijusi piekrauta ar tērauda sijām un iztriekusies cauri tūristu un apmeklētāju pilnā tirdziņa koka kioskiem un tirdzniecības stendiem. Tās vadītājs aizturēts, kad no notikuma vietas bēdzis ar kājām Tīrgartenas parka virzienā, iespējams, cerot paslēpties parka tumsā. Bēglim aptuveni divus kilometrus sekojis kāds aculiecinieks, kurš par viņa atrašanās vietu ziņoja policijai. Likumsargi uzbrucēju aizturēja pie Uzvaras kolonnas.

Foto: AP/Scanpix

Savukārt automašīnas pasažieris notikuma vietā atrasts miris. Policija noskaidrojusi, ka tas ir Polijas pilsonis, kurš varētu būt bijis īstais šoferis, kurš nolaupīts kopā ar auto. Automašīnas īpašnieks Ariels Zuravskis no Polijas uzņēmuma apstiprināja, ka viņa darbinieks ir pazudis un nav bijis sasniedzams jau no pirmdienas četriem pēcpusdienā. "Mēs nezinām, kas ar viņu notika. Viņš ir mans brālēns. Es pazīstu viņu kopš bērnības. Es varu galvot par viņu," aģentūrai AFP norādīja Zuravskis.

Vairāki Vācijas mediji ziņo, ka "smagais" nav centies bremzēt, bet tieši pretēji palielinājis ātrumu Ziemassvētku tirdziņa tuvumā. "Izskatās, ka kāds gribējis atkārtot Nicu," CNN citē "Bild" galveno redaktoru Julianu Reiheltu, kurš atgādina par vasarā notikušo teroraktu Francijā, Bastīlijas ieņemšanas svinību laikā. Toreiz smagā automašīna nogalināja vairāk nekā 80 cilvēkus un varāk nekā 400 ievainoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!