Foto: stock.xchng

Neskatoties uz Ukrainas krīzes izraisīto saspīlējumu Rietumu un Krievijas starpā un pārmetumiem par simpatizēšanu Kremlim, Vācijas Mēklenburgas-Priekšpomerānijas zemes premjerministrs Ervīns Zelerings nav atteicies no ieceres atzīmēt "Krievijas dienu".

"Mūsu zemes interesēs ir turpināt veidot ekonomiskās attiecības ar Krieviju," uzsvēra Zelerings, paužot pārliecību, ka šis pasākums esot pareizais signāls pat pašreizējā situācijā.

"Krievijas dienu" plānots atzīmēt ar reģionālo biznesa līderu tikšanos Rostokā no 30.septembra līdz 1.oktobrim.

Zelerings norādīja, ka daudzi reģiona uzņēmumi esot izrādījuši interesi kārtot darījumus ar Krieviju, neskatoties uz tai piemērotajām rietumvalstu sankcijām un pašas Maskavas izsludināto embargo, kas liedz Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm importēt uz Krieviju vairāku veidu pārtikas preces.

Premjera iecere ir izpelnījusies citu politiķu un mediju kritiku un pārmetumus simpatizēšanā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Zelerings šos pārmetumus noraidījis, intervijā laikrakstam "Welt" paziņojot, ka stulbākie šīs krīzes veicinātāji esot tie, kas noraidoši izturas pret cilvēkiem, kuri mēģina Putinu saprast.

"Tie ir tā sauktie Putina simpatizētāji, kas mēģina atrast ceļu laukā no šīs krīzes," viņš piebilda.

"Mana pieredze ļauj man spriest šajā jautājumā. (..) Esmu iemācījies, ka konfliktā nevienam nav 100% taisnības. Kopīgu pamatu var atrast tikai tad, kad mēģina uztvert nopietni sava kolēģa intereses, (..) nevar runāt aci pret aci, ja nesaprot, kas notiek otrā personā," norādīja Zelerings.

Viņš pauda pārliecību, ka esot nepieciešams saglabāt ekonomiskos sakarus ar Krieviju.

"Ir svarīgi uzturēt sarunu dzīvu, pat grūtos laikos. (..) Reģionālo uzņēmēju tikšanās, kā šī, var būt neliels ieguldījums tajā," viņš piebilda.

"Krievijas dienas" pasākumos plāno piedalīties arī Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders, kurš Ukrainas krīzes laikā paudis atbalstu Putinam un viņa politikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!