Foto: AFP/Scanpix

Vācijai, reaģējot uz slaktiņu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, vairākās jomās ir jāmaina likumdošana, intervijā laikrakstam "Rheinische Post" atzina Zāras federālās zemes iekšlietu ministrs Klauss Buijons, kurš arī vada Vācijas pavalstu iekšlietu ministru konferenci.

"Visā valstī ir daudz bēgļu, par kuriem mēs nezinām nedz to, no kurienes viņi ir ieradušies, nedz kā viņus sauc," trešdien publicētajā intervijā skaidroja ministrs.

Bēgļi bieži vien uzdod svešus vārdus, viņiem nav pasu, daži atsakās sadarboties personas datu noskaidrošanas lietā, norādīja politiķis.

Tiem, kas iesniedz pieteikumu par bēgļa statusa piešķiršanu, bet atsakās palīdzēt pārbaudei, uzņemšana ir jāatsaka, sacīja Buijons.

Viņš arī pauda pārliecību, ka aizdomās turēto telefonsarunu noklausīšanās un tīmekļa korespondences kontrole ir jāpadara vieglāka.

Kā ziņots, pirmdienas vakarā Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas ietriecās kravas automašīna, nogalinot vismaz 12 cilvēkus, kamēr 48 cilvēki guva ievainojumus. Atbildību par šo uzbrukumu otrdien uzņēmās džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!