Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas tieslietu ministre Katarina Bārlija apsveikusi ceturtdien paziņoto Vācijas tiesas lēmumu atbrīvot bijušo Katalonijas premjeru Karlesu Pudždemonu pret drošības naudu, nosaucot to par "absolūti pareizu".

Jau ziņots, ka Vācijas tiesa nolēma neizdot Pudždemonu Spānijai saistībā ar Madrides izvirzītajām apsūdzībām dumpja rīkošanā, vienlaikus norādot, ka teorētiski būtu iespējama viņa izdošana saistībā ar maznozīmīgākām apsūdzībām par valsts naudas neatbilstošu tērēšanu, bet šajā jautājumā lēmums vēl ir jāpieņem. Līdz lēmuma pieņemšanai tiesa nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma pret drošības naudu.

Kā sestdien intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" uzsvērusi Bārlija, tagad Spānijai būtu jāpierāda Pudždemonam izvirzītās apsūdzības līdzekļu izšķērdēšanā, kas saistītas ar jautājumu par Katalonijas neatkarības referenduma likumību. Taču ministre atzinusi, ka tas "nebūs viegli".

Spānijas ārlietu ministrs Alfonso Dastiss paudis nožēlu par šiem Bārlijas izteikumiem, paziņodams, ka šī lieta jāatstāj tiesnešu ziņā.

Tomēr Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs sestdien paziņojis, ka viņa valdība respektēs Vācijas tiesas lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!