Foto: AP/Scanpix

Vācijas valdību satraukuši apgalvojumi, ka Turcija izspiegojusi kādu Bundestāga deputāti un vēl vienu politiķi, un ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels (titulbildē) trešdien paziņoja, ka valdība to "nevar pieciest".

Vācijas Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs trešdien atklāja, ka to personu sarakstā, ko izspiegojis Turcijas izlūkdienests, starp simtiem vārdu atrodams arī kādas Bundestāga deputātes un vēl viena politiķa vārds.

"Tā ir nopietna apsūdzība," sacīja Gabriels, piebilstot, ka federālā prokuratūra izsvērs, vai šī ir lieta izmeklēšanai.

Raidorganizāciju NDR un WDR un laikraksta "Sueddeutsche" žurnālisti apgalvoja, ka sarakstā iekļauta likumdevēja Mišela Minteferinga un kāds vietējais kristīgo demokrātu politiķis.

Avoti Vācijas drošības dienestos pavēstīja, ka sarakstā iekļautas personas, kas tiek turētas aizdomās par saistību ar ASV dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru Ankara vaino pagājušajā gadā notikušajā apvērsuma mēģinājumā.

Turcijas valdība pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma aizturējusi aptuveni 41 000 cilvēku. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans apgalvo, ka tas nepieciešamas stabilitātes atjaunošanai, bet kritiķi apgalvo, ka daudzi cilvēki aizturēti bez pamata.

Vācijā dzīvo aptuveni trīs miljoni cilvēku, kuru saknes meklējamas Turcijā, un amatpersonas bažījas, ka konflikti, kas notiek Turcijā, var atspoguļoties arī Vācijā.

Federālā prokuratūra otrdien apstiprināja, ka sākusi paralēlu izmeklēšanu par vairākiem Turcijas izlūkdienesta MIT darbiniekiem, kas tiek turēti aizdomās par spiegošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!