Foto: AFP/Scanpix
Ātrvilcienā Vācijas ziemeļos kāds vīrietis trešdien uzbruka ar nazi un sadūra divus cilvēkus, līdz uzbrucēju nošāva policija, teikts federālās policijas paziņojumā.

Uzbrukums notika trešdienas vakarā ātrvilcienā, kas brauca no Hamburgas uz Flensburgas pilsētu pie Dānijas robežas.

Laikraksts "Bild" ziņoja, ka uzbrukums noticis pēc kāda strīda, kad vīrietis sadūra citu vīrieti.

Kad notiekošajā iejaucās policiste, aizdomās turētais sadūra arī viņu. Policiste pēc tam viņu sašāva, nāvīgi ievainojot.

Uzbrucējs bijis bēglis no Eritrejas, avoti drošības struktūrās apliecināja ziņu aģentūrai DPA.

24 gadus vecais vīrietis Vācijā ieradies 2015. gada septembrī no Austrijas, sacīja avots. Nav nekādu liecību, ka uzbrukums ar nazi bijis teroristisks vai politisks akts.

Uzbrucējam Vācijā piešķirts pagaidu patvērums, balstoties humānos, politiskos vai citos apsvērumos, sacīja avots, tuvākas detaļas nesniedzot.

Sadurtais pasažieris ir 35 gadus vecs. Par upura identitāti plašāka informācija netiek sniegta, nav arī zināms, vai viņš ar uzbrucēju iepriekš bijis pazīstams. Arī par strīda iemeslu tuvākas informācijas nav.

22 gadus vecā policiste, kas iejaucās konfliktā, bijusi uniformā, bet vilcienā atradusies ārpus dienesta pienākumu veikšanas laika. Viņa atsaukusies vilciena darbinieku aicinājumam pēc palīdzības.

Incidents vēlreiz apliecina, cik svarīgi ir, ka policisti arī ārpus dienesta pienākumu veikšanas laika ir bruņoti, sacīja Šlēsvigas-Holšteinas zemes premjerministrs Daniels Ginters.

Pēc šī incidenta notika cilvēku evakuācija no Flensburgas galvenās dzelzceļa stacijas un īslaicīgi tika pārtraukta dzelzceļa satiksme uz šo pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!