Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidenta Vladimira Putina ikgadējā "tiešajā līnijā", kas notiek ceturtdien, piedzīvoti arī kuriozi, kurus izraisījuši Krievijas pilsoņu ar īsziņu palīdzību nosūtīti visai nepatīkami jautājumi.

Jautājumu teksti tiek publiskoti uz ekrāna, un acīmredzami, ka pirms tam netika veikta iepriekšēja atlase un rediģēšana.

Tādēļ publiski bija redzami arī šādi ieraksti - "Putin, vai tu patiešām uzskati, ka tauta tic šim cirkam ar iesūtītajiem jautājumiem?", "Trīs prezidenta termiņi ir pietiekami", "Varbūt jūs esat noguris, un jums pienācis laiks atpūsties", "Visa Krievija uzskata, ka jūs tronī esat aizsēdējies", "Kad jūs atkāpsieties no amata? Aleksandrs Čulkovs Perma", "Uz redzēšanos, Vladimir Vladimirovič!"

Daudzi jautājumi bija veltīti korupcijas problēmai. "Vai taisnība, ka [opozicionārs Aleksejs] Navaļnijs tagad uzņem filmu par jums?", "Vai jūsu vārdi "savējos neizdodam" attiecas uz valsts apzadzējiem un korumpantiem?", "Pajautājiet [bijušajam finanšu ministram Aleksejam] Kudrinam, ja viņš rūpnīcā strādātu kā virpotājs, vai viņš strādātu līdz 70 gadiem?", "Kāpēc valsts korporāciju vadītājiem ir tik ārprātīgas algas?" vēlējās uzzināt jautātāji.

Jautājums par Putina plāniem kandidēt nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās vēl nav uzdots. Daži eksperti uzskata, ka Putins uz to neatbildēs.

Pilsoņi arī jautājuši: "Vai mēs sagaidīsim valsts pirmo lēdiju?" Citi tikmēr paziņoja, ka "pietiek izmest naudu armijai un bruņošanās sacensībai".

"Tiešajā līnijā" tika uzdoti jautājumi arī par ārpolitiku un konkrēti par Turciju. "Mēs [Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam] Erdoganam jau esam atmaksājuši, vai vēl ne?" jautāja viena paziņojuma autors, norādot uz 2015. gada novembrī notikušo incidentu, kurā Turcijas gaisa spēki uz robežas ar Sīriju notrieca Krievijas bumbvedēju un tam sekojošo Krievijas un Turcijas attiecību pasliktināšanos, ko vēlāk izdevās pārvarēt.

Jautātāji arī vēlējās uzzināt, kad no amatiem atbrīvos premjerministru Dmitriju Medvedevu, "Rosnano" vadītāju Anatoliju Čubaisu, Kudrinu, "Sberbank" vadītāju Germanu Grefu un citus. "Cik ilgi vēl dzirdēsim: "Naudas nav, bet jūs pacietieties"?" gribēja zināt cits jautātājs. Cits tikmēr rakstīja, ka vicepremjers Dmitrijs "Rogozins iekārtoja darbā savu dēlu. Vai viņš varētu darbā iekārtot arī manu dēlu?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!