Foto: AFP/Scanpix

Vairāki tūkstoši cilvēku sestdien ASV galvaspilsētā Vašingtonā piedalījušies protesta maršā, aicinot noteikt stigrākus aizliegumus kaujas ieroču tirdzniecībā, ziņo ārvalstu mediji.

Akcijā piedalījušies arī citu ASV pilsētu iedzīvotāji, turot rokās plakātus ar aicinājumu aizliegt kaujas ieroču apriti, vai arī nesot lapas uz kurām uzrakstīti apšaudēs skolās bojā gājušo vārdi.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Baraks Obama atbalstīs likumprojektu par noteikta tipa kaujas ieroču tirgošanas un iegādes aizlieguma atjaunošanu ASV. Ar šādu paziņojumu nācis klajā Baltais nams, tādējādi reaģējot uz 14. decembrī notikušo traģisko apšaudi Ņūtaunā, Konektikutas štatā, kur bojā gāja 20 bērni un seši pieaugušie.

Baltā nama oficiālais pārstāvis Džejs Karijs medijiem pastāstīja, ka likumprojektu sagatavos demokrātus pārstāvošā senatore Daiena Feinsteina un prezidents ir gatavs to atbalstīt.

Sagatavoto likumprojektu Feinsteinai ir jāiesniedz abās ASV Kongresa palātās 2013.gada janvārī. Plānots, ka tiks atjaunots aizliegums, kas bija spēkā no 1994. līdz 2004. gadam. Šobrīd sarakstā būs ap 100 dažādu veidu ieroču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!