Foto: mississippientomologicalmuseum.org
Osakas ostas konteinerā atrastas vismaz 2000 indīgās uguns skudras (Solenopsis invicta), kas Japānā nu jau kārtējo reizi ar kravas kuģa palīdzību ieceļojušas no Ķīnas, vēsta ziņu aģentūra "Kyodo News".

Pēdējo gadu laikā šis ir lielākais Japānā atklāto uguns skudru skaits, kas līdzinās 2016. gadā atrastajam – pērn Muko pilsētā, Kioto apvidū, arī tika reģistrēts gadījums ar uzietām aptuveni 2000 skudrām. Tolaik gan ļaudis no skudru indīgajiem kodieniem necieta.

Savukārt Osakas gadījumā viens strādnieks, kā arī viens valdības pārstāvis, kas atradies skudru tuvumā, sūdzējās par uztūkumu un sāpēm, ko radījuši skudru dzēlieni. Abi no hospitalizācijas atteikušies.

Uguns skudras, kuru izcelsme ir rodama Dienvidamerikā, sacēlušas īstu paniku Japānas ostu pārvaldē. Kopš pērnā gada sākuma kopā jau atklāti 12 gadījumi, kad indīgās skudras, kuru dzēlieni izraisa sāpēs, bet alerģiskiem cilvēkiem ir spējīgas nodarīt nopietnus veselības traucējumus, ar kravas kuģu starpniecību nokļuvušas Japānā.

Skudru agresīvās invazīvās dabas dēļ varas iestādes cenšas tās atklāt pēc iespējas ātrāk, kā arī atrast to ligzdas un karalienes, lai tās nekavējoties iznīcinātu. Pretējā gadījumā, kā uztraucas Japānā, tās var iznīdēt vietējās skudru sugas un ieņemt to vietu pilsētvidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!