Foto: Kadrs no video

Trīs amerikāņi Jūtas štata Goblinu ielejas Valsts parkā sagāzuši 200 miljonus gadu senu akmens veidojumu, par ko viņiem nu draud lielas nepatikšanas, vēsta telekanāls "Fox News".

Puiši, kas ir arī skautu vadītāji, savu "varoņdarbu" nofilmējuši un ievietojusi internetā. Pēc akmens, kas balstās uz šauras zemes pamatnes, nogāšanas ierakstā redzamie vīri izplūst smieklos un sasit kopā plaukstas.

"Mēs esam izmainījuši Goblinu ieleju," ierakstā saka Deivs Halss.

Par pārveidošanu sajūsmā nav parka administrācija. Akmens veidojumi, ko sauc par "gobliniem", radušies jau Juras periodā, norāda Jūtas štata valsts parku pārstāvis Džefs Rasmusens.

"Ieleja ir pilna ar šiem akmeņiem, kas stāv uz zemes platformām, un, protams, mēs esam nobažījušies un apbēdināti, ka kāds var atnākt un iznīcināt šos dabas brīnumus, kas veidojušies miljoniem gadu," stāsta Rasmusens.

Tikmēr paši vandaļi norāda, ka viss nav tā, kā izskatās ierakstā, ka viņi to būtu darījuši tikai prieka pēc. Akmens bija nestabils un varēja uzgāzties garāmejošai ģimenei, telekanālam telefonsarunā pastāstīja viens no brašuļiem Glens Teilors.

"Mēs nospriedām, ka labākā un gudrākā rīcība ir to nogāzt, lai tas nevarētu nevienam uzkrist," "Fox News" pastāstīja Deivs Halss.

Lai cik stabils vai nestabils arī akmens būtu bijis, parka apmeklētājiem nebija jāķeras pie pašdarbības, uzskata amatpersonas. Vainīgajiem tagad draud kriminālatbildība. Parka amatpersonas vēl izmeklē notikušo un lemj, kādas apsūdzības vandaļiem izvirzāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!