Eiropas Parlamenta (EP) deputāti trešdienas vakarā ar komisāri Korinu Krecu apsprieduši seksuālo uzmākšanos un vardarbību pret sievietēm publiskās vietās. "Jādara viss iespējamais, lai atrastu vainīgos un sauktu viņus pie atbildības, neatkarīgi no tā, no kādas kultūras viņi cēlušies," uzsvēra EP deputāti.

Kā skaidro EP informācijas birojs Rīgā, daži EP deputāti atgādinājuši, ka vardarbība pret sievietēm nav jauna parādība Eiropā, un tas ne obligāti jāsaista ar ārvalstnieku ierašanos.

Tāpat EP deputāti atkārtoja aicinājumu pieņemt Eiropas Savienības (ES) direktīvu par vardarbības pret sievietēm apkarošanu, ko Parlaments prasa jau kopš 2014. gada. Viņi uzsvēra, ka nav nekāda progresa pret sievietēm vērstas vardarbības apkarošanā, un aicināja ES dalībvalstis pēc iespējas drīz ratificēt Stambulas konvenciju.

Pašlaik to vēl nav izdarījušas 16 no 28 dalībvalstīm. Arī Latvija aizvien nav pievienojusies Stambulas konvencijai.

Kā liecina Labklājības ministrijas sagatavotā informācija, Latvijā vardarbība ģimenē un pret sievietēm ir izplatīta vairāk, nekā vidēji ES valstīs.

Aptuveni 30% sieviešu savas dzīves laikā ir cietušas no partnera fiziskas vardarbības, apmēram 30% bērnu ir cietuši no vardarbības ģimenē. Vidēji katru gadu vīri vai partneri nogalina 5 sievietes, vairāk nekā 100 sievietes nokļūst slimnīcās ar nodarītajiem miesas bojājumiem.

Deputāti arī prasīja ieguldīt vairāk pūļu, lai integrētu migrantus ar izglītības starpniecību, un uzsvēra, ka ikviens, neraugoties uz viņa izcelsmes kultūru, ir jāmudina cienīt Eiropas vērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!