Foto: Kadrs no video
Kāds amerikāņu vidusskolas skolotājs iemantojis varoņa slavu pēc tam, kad izglābis vācu tūristi, kura haizivs uzbrukumā Havaju salās zaudēja roku, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Šonedēļ ārvalstu mediji ziņoja par haizivs uzbrukumu 20 gadu vecai vācu tūristei, kas nodarbojās ar niršanu pie Maui salas. Plēsīgās zivs uzbrukumā sieviete zaudēja roku.

Tagad mediju uzmanības lokā nonācis 57 gadus vecais skolotājs Riks Mūrs no Kalifornijas, kurš meties ūdenī glābt jauno sievieti.

Viņš stāsta, ka esot pludmalē, izdzirdējis sievietes kliedzienus. "Mēs paskatījāmies un redzējām baltajā ūdenī asinis viņai visapkārt." Piekļūstot tuvāk bijis redzams, ka sievietes roka ir pilnībā atrauta no ķermeņa.

Mūrs satvēris sievieti aiz veselās rokas un par spīti spēcīgajām straumēm peldējis aptuveni 100 metrus, lai nogādātu viņu drošībā, tomēr arī pašam glābējam draudēja briesmas.

"Haizivs ir man tuvumā un viņa [sieviete] asiņo. Es sāku lūgties skaļā balsī: "Dievs, Dievs, pasargā mūs!" Viņa teica: "Es mirstu. Es zinu, ka es nomiršu."," dramatiskos notikumus atceras skolotājs.

"Es sāku saukt Dievam un saņēmu spēku pieplūdumu. Es peldēju uz krastu," stāsta Mūrs, kurš ir arī mācītājs.

No ūdens izvilkt sievieti, kura jaus sāka zaudēt samaņu, palīdzējis Mūra 61 gadu vecais draugs. Vācietes trīs draugi stāvējuši šoka pārņemti, kamēr skolotājs sniedzis pirmo palīdzību. Pēc tam sieviete nodota mediķu rīcībā un nogādāta slimnīcā.

"Ja mēs tur nebūtu, viņu neizglābtu. Neviens neko nedarīja. Viņi vienkārši stāvēja šokēti un skatījās uz asinīm un visu pārējo," stāsta Mūra draugs Nikolass Grisafi, kurš arī ir pedagogs.

Abi skolotāji arī apciemojuši sievieti slimnīcā.

Pēc uzbrukuma pludmali slēdza uz 24 stundām.

Šis bija septītais haizivju uzbrukums Havaju salās 2013. gadā un ceturtais Maui piekrastē, liecina oficiālā statistika. Pagājušajā gadā Havaju salās fiksēti 11 haizivju uzbrukumi. Pēdējais letālais plēsīgās zivs uzbrukums noticis 2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!