Foto: AFP/Scanpix

Polijas valdība nolēmusi aizliegt cauri valsts teritorijai braukt Krievijas prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" biedriem, kuri par godu Uzvaras dienai plānoja doties no Maskavas uz Berlīni, paziņojusi Polijas Ārlietu ministrija.

Krievijas vēstniecībai Polijā iesniegta nota, kurā tā informēta par atteikumu Polijā iebraukt organizētajai motociklistu grupai, kurā ir kluba "Nakts vilki" pārstāvji.

Kā ziņots, Polijā krievu baikeru iecere izsauca protestus. Polijas premjerministre Eva Kopača "Nakts vilku" akciju nodēvējusi par "provokāciju".

Savukārt Polijas parlamenta spīkers un bijušais ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis norādīja, ka baikeru bandas piedalījās Krimas aneksijā. "Nakts vilku" līderis ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais Aleksandrs Zaldostanevs jeb "Ķirurgs". Viņš iepriekš sacīja, ka Polijas negatīvā nostāja braucienu neietekmēs.

Arī no Vācijas tiek saņemti signāli, ka prokremliskās baikeru bandas akcija nav vēlama.

Braucienu bija iecerēts sākt 25.aprīlī un noslēgt 9.maijā Berlīnē. Motociklisti plānoja apmeklēt arī Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!