Foto: AP/Scanpix

Varšava trešdien iesniedza oficiālu sūdzību par Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC programmu, kurā jautāts, vai Polijas jaunās valdības pretrunīgi vērtētā politika nebūtu vērtējama kā šīs valsts putinizācija.

BBC vadībai iesniegtajā vēstulē norādīts, ka raidorganizācijas janvāra reportāža par Poliju ir bijusi "tendencioza", neprecīza un tajā ir "nepamatoti secinājumi".

Ar nosaukumu "Vai Polija tiek putinizēta?" BBC programmā "Newsnight" tika atspoguļotas intervijas ar Polijas parlamenta deputātiem no valdošās konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS), kā arī Polijas iedzīvotājiem, kuri iebilst pret pretrunīgi vērtētajām izmaiņām valsts mediju likumā un Konstitucionālā tribunāla reformām.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija janvārī sāka izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai Polijas konservatīvā valdība nav pārkāpusi Eiropas Savienības demokrātijas un tiesiskās normas.

Jaunā konservatīvā Polijas valdība kopš uzvaras parlamenta vēlēšanās oktobrī ir panākusi, ka tiek pieņemti vairāki pretrunīgi vērtēti likumi, kā arī tiek iecelti vairāki Konstitucionālās tiesas tiesneši, lai gan iepriekšējās valdības iecelto amata termiņš vēl nebija beidzies.

Polijas jaunais mediju likums noteic, ka Polijas sabiedriskās radio un televīzijas augstākās amatpersonas turpmāk amatā iecels un no tā atcels finanšu ministrs. Līdz šim tas notika Nacionālās raidsabiedrību padomes izsludinātos konkursos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!