Foto: AP/Scanpix
Aģentūras "Associated Press" darbinieces uzņemtais foto par negaidīti uznākušo salu Vašingtonā palīdzējis atrast kādu 20 gadus vecu vīrieti, kurš gadu mijā bija aizgājis no mājas.

AP darbiniece Žaklīna Martina ikdienā strādā Baltajā namā, taču ASV prezidenta Baraka Obamas atvaļinājuma laikā žurnālistiem tur nav ko darīt, tāpēc viņa devusies Vašingtonas ielās, lai uzņemtu vairākas bildes un iemūžinātu, kāda izskatās pilsēta, kuru negaidīti skāris sals.

Vienā no šīm bildēm redzams vīrietis, kurš netālu no ASV Federālās tirdzniecības komisijas ēkas ar citiem klaidoņiem sildās pie ugunskura. Šo bildi nopublicējis laikraksts "USA Today". Kāds no laikraksta lasītājiem pamanījis, ka bildē redzamais vīrietis ir līdzīgs tam, ko ar "Facebook" sociālā tīkla palīdzību cenšas atrast kāda amerikāņu ģimene.

Vēlāk pazudušā vīrieša vecāki sazinājušies ar foto autori Martinu, kura devusies uz šo vietu, kur kopā ar policistiem izdevies atrast šo vīrieti. Fotogrāfijā redzamais bijis 20 gadus vecais Nikolass Simonss, kurš 1.janvārī, vecākiem neko nesakot, izgājis no mājām, un kopš tā brīža par viņu nekas nebija zināms. Aizejot no savas dzīves vietas, vīrietis mājās bija atstājis arī savu mobilo telefonu un naudas maku. Viņa vecāki pēc dēla pazušanas izveidoja speciālu sadaļu "Facebook" sociālajā vietnē, kas šoreiz palīdzējusi atrast dēlu.

Tagad vīrietis nogādāts slimnīcā, kur to jau apmeklējuši vecāki. Pagaidām netiek ziņots, kādēļ vīrietis aizgājis no mājām un nolēmis pievienoties klaidoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!