Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien apšaudi ASV Karaflotes bāzē Vašingtonā sarīkojušais un policijas nošautais bijušais karavīrs Ārons Aleksiss iepriekš ir meklējis psihiatru palīdzību, ziņo CNN.

Ārons jo cietis no paranojas un bezmiega un esot dzirdējis arī kādas balsis, atzīmē aģentūra AP.

34 gadus vecais vīrietis, kurš pirmdien sarīkojis apšaudi ASV Karaflotes bāzē Vašingtonā un gāja bojā policijas operācijā, ir bijušais karavīrs rezervists, kurš strādājis pēc līguma. Viņa draugi atklājuši, ka Aleksisam bija strīds par samaksu ar kompāniju, kura viņu nolīga darbam Kara flotē.  

Pirmdienas incidentā gājuši bojā 12 cilvēki un pats uzbrucējs Ārons Aleksiss no Teksasas. Sākumā policija ziņoja, ka meklē trīs uzbrucējus, taču vēlāk apliecināja, ka uzbrucējs bijis tikai viens un ir gājis bojā.

Aizdomās turamais šaudījies labi apsargātajā Flotes jūras sistēmu vadības štāba ēkas gaitenī, kā arī no balkona apšaudījis hallē esošos darbiniekus, stāsta aculiecinieki.

Aleksiss iepriekš bija noīrējis pusautomātisko AR-15 šauteni, taču to viņš ir nodevis atpakaļ vēl pirms uzbrukuma. Iespējams, viņš bija bruņots ar  bisi un divām pistolēm, kas paņemta no notikuma vietā esoša policista.

Uzbrukuma brīdī Aleksiss strādāja uzņēmumā "The Experts" - apakšuzņēmēja kompānijai "HP Enterprise Services", kuru nolīga, lai atjaunotu Kara flotes iekšējā datortīkla iekārtas.  Arī iepriekš viņš strādājis līdzīgus darbus, un nevienam ar viņu nekad nebija nekādu problēmu, CNN pastāstīja uzņēmuma "The Experts".

CNN informē, ka Aleksisam bija izsniegta derīga caurlaide, tāpēc viņš varēja iekļūt bāzē.

Uzbrucējs gāja bojā apšaudē ar policiju, apliecina likumsargu priekšniece Cetija Laniera. "Nav šaubu, ka viņš turpinātu šaut," viņa piebilst.

Aleksiss no 2007. līdz 2011. gadam dienēja kara flotē, paziņoja amatpersonas. Vārdā neminētas militārās amatpersonas pastāstīja, ka vīrietis dienesta laikā izdarījis virkni pārkāpumu.

Saskaņā ar mediju ziņām Aleksiss jau divas reizes nonācis konfliktā ar likumu ieroču dēļ. 2004. gadā viņu arestēja par kāda celtnieka automašīnas riepu sašaušanu, bet 2010. gadā vīrieti nopratināja pēc tam, kad viņš cauri griestiem izšāvis augšējā dzīvoklī. Aleksis apgalvoja, ka tas bija nejaušs šāviens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!