Foto: Reuters/Scanpix

Melnkalne, Islande, Norvēģija, Albānija un Lihtenšteina pievienojusies sankcijām, ko Eiropas Savienība (ES) ieviesusi pret Krieviju, teikts ES augstās ārlietu pārstāves Katrīnas Eštones paziņojumā.

Melnkalne un Islande ir kandidātvalstis uz iestāšanos ES, Albānija ir potenciāls kandidāts, bet Norvēģija un Lihtenšteina - Eiropas ekonomiskās zonas un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas dalībnieces.

Visas šīs valstis paziņojušas par vīzu režīma sankcijām un ekonomiskajiem ierobežojumiem attiecībā uz Krievijas amatpersonām, uzņēmējiem un kompānijām, kas ietilpst ES "melnajā sarakstā".

"Šīs valstis savu nacionālo politiku nodrošinās saskaņā ar Padomes lēmumu. ES šīs saistības ņēmusi vērā un pilnā mērā tās atbalsta," teikts Eštones paziņojumā.

Pēdējie cilvēki, kas iekļauti "paplašināto" ES sankciju sarakstā, ir Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Vjačeslavs Volodins, Krievijas gaisa desanta spēku komandieris Vladimirs Šamanovs un Krievijas Valsts domes Konstitucionālās likumdošanas komitejas vadītājs Vladimirs Pligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!