Foto: AP/Scanpix

Republikāņu senators Marks Grīns, kuru ASV prezidents Donalds Tramps bija izvirzījis armijas sekretāra amatam, piektdien atsauca savu kandidatūru pēc senatoru paziņojumiem, ka Grīns ir nepiemērots savas agrākās nostājas pret transseksuāļiem, musulmaņiem un latīņamerikāņiem dēļ.

Grīns, kurš bija otrais Trampa nominētais armijas sekretāra kandidāts, telekanālam "NBC News" paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru "nepatiesu un maldinošu uzbrukumu man" dēļ.

"Mana dzīve valsts dienestā un mani kristīgie uzskati ir nepareizi raksturoti un pakļauti uzbrukumiem .. politiska labuma gūšanai," teica Grīns.

Pirmais Trampa izvirzītais armijas sekretāra kandidāts bija miljardieris Vinsents Viola, kurš februārī atsauca savu kandidatūru, sakot, ka nespēj pārvarēt iebildumus par interešu konfliktu zināmu finansiālu interešu dēļ.

Demokrātu mazākuma līderis ASV Senātā Čaks Šumers paziņoja, ka Grīnam "vispār nevajadzēja tikt nominētam".

Šumers sacīja, ka Grīns bija atbalstījis likumu, "kas uzņēmumiem atvieglotu LGBTQ kopienas diskriminēšanu", pretojies geju laulībām un uzskatījis, ka "būt transpersonai ir 'slimība'".

Grīns arī "atbalsta legālas kontracepcijas pieejamības ierobežošanu un izsaka dziļi satraucošus komentārus par musulmaņiem," tātad viņš ir "nepareizā izvēle Amerikas armijas vadīšanai," teikts Šumera paziņojumā.

Trampam, kurš ir iecēlis bijušos vai esošos ģenerāļus svarīgos amatos savā administrācijā, ir grūti aizpildīt vairākus amatus Pentagonā. Karaflotes un gaisa spēku sekretāru amati vēl ir vakanti tāpat kā daži citi amati.

Aizsardzības ministrija ir paziņojusi, ka šo procesu palēnina vairāki faktori, tai skaitā ārkārtīga politiska polarizācija Kongresā starp republikāņiem un nepiekāpīgiem demokrātiem. Problēmas rada arī stingri finanšu ētikas noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!