Foto: Shutterstock

Velsā, Pouisas novadā, kāda māte tiek tiesāta par to, ka savu bērnu nosaukusi par Cianīdu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Māte nosaukusi vienu no saviem dvīņiem par Cianīdu. "Man ir visas cilvēktiesības savu bērnu nosaukt tādā vārdā," sacījusi māte.

Cianīds esot "mīlīgs un jauks vārds", apgalvojusi māte.

Apelācijas tiesa lēmusi, ka šāda vārda piedēvēšana bērnam var kaitēt. Tiesa arī apgalvojusi, ka mātei ir amnēzija, garīgās slimības un pat problēmas ar alkoholu.

Zināms, ka pret māti tiesā vērsusies Pouisas novada bāriņtiesa, kas arī piefiksējusi to, ka māte savu bērnu nosaukusi par Cianīdu.

Pagājušā gada jūnijā tiesa izdeva rīkojumu aizliegt oficiāli reģistrēt savu bērnu vārdus. Savukārt sievietes advokāts šo spriedumu pārsūdzēja, apgalvojot, ka ir pārkāptas sievietes tiesības uz ģimenes dzīvi.

BBC ziņo, ka mātei atņemtas bērnu tiesības.

Tāpat raidsabiedrība atgādina, ka cianīdu pirms pašnāvības izdarīšanas - nošaujoties - iedzēra Ādolfs Hitlers. Vēstīts, ka 1945. gada 30. aprīlī fīrers iešāva sev lodi mutē, bet Eva Brauna, ar kuru Hitlers iepriekšējā vakarā bija salaulājies, noindējās ar cianīdu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!