Foto: AFP/Scanpix

Sadarbojoties Kolumbijas, Venecuēlas, ASV un Lielbritānijas izlūkošanas dienestiem, Venecuēlā aizturēts viens no Kolumbijas ievērojamākajiem narkobaroniem Daniels Barrera, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ar iesauku "trakais Barrera" pazīstamo narkobaronu Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss nosaucis par "iespējams, pēdējo laiku meklētāko svarīgo personu".

Barreras kriminālā impērija piegādāja narkotikas ne tikai ASV, bet uz visu pasauli, it īpaši uz Eiropu. ASV par viņa notveršanu bija izsludinājusi piecu miljonu dolāru (2,67 miljoni latu) lielu atlīdzību. Vēl 2,7 miljonu dolāru (1,44 miljoni latu) par Barreras "galvu" solīja Kolumbija.

Barrera ir leģenda nelegālajā kokaīna tirdzniecības biznesā, norāda BBC. Viņš ar noziedzību nodarbojies 20 gadu garumā, spējot sadarboties arī ar visām iesaistītajām pusēm Kolumbijas pilsoņu konfliktā.

Barrera nodarbojies ar visa veida noziedzību un slēdzis vienošanās ar dažādiem nemiernieku grupējumiem, to skaitā ar komunistisko teroristu grupējumu FARC, kurš jau ilgāk nekā 40 gadus cīnās pret Kolumbijas valdību, norādīja prezidents Santoss.

Daniela Barreras arests ir jau trešā nozīmīgā narkobaronu aizturēšana Kolumbijā šī gada laikā, vēsta BBC.

Kolumbija ir viena no pasaulē lielākajām kokaīna ražotājām, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!