Foto: Reuters/Scanpix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro piektdien paziņoja, ka ir lūdzis ANO palīdzēt pārvarēt medikamentu trūkumu, ar kuru saskārusies šī valsts.

Šis ir rets gadījums, kad kreisais politiķis Maduro atzinis bezcerīgo situāciju, kurā nonākusi politiskās un ekonomiskās krīzes piemeklētā Venecuēla.

"Es esmu lūdzis ANO noregulēt visu šo problēmu ar medikamentiem. ANO ir visprogresīvākie plāni farmaceitiskās rūpniecības ražotājspējas atjaunošanai," Maduro sacīja runā, kuru demonstrēja nacionālā televīzija.

Venecuēla ceturto gadu ir dziļas recesijas stāvoklī, un valstī trūkst daudzu pirmās nepieciešamības preču, tostarp medikamentu.

Venecuēlas iedzīvotāji vai nu izmisīgi mēģina atrast medikamentus šīs valsts aptiekās, vai mēģina tos nopirkt melnajā tirgū vai ārzemēs.

Venecuēlas Mediķu federācija ir paziņojusi, ka slimnīcās ir tikai 3% tām nepieciešamo medikamentu.

Maduro sacīja, ka izteicis lūgumu, tiekoties ar ANO Attīstības programmas Latīņamerikas direktori Džesiku Fajetu.

Viņš teica, ka medikamentu trūkums ir viena no "brūcēm", kas gūtas "ekonomiskā karā", ko esot uzsākušas biznesa intereses, kas mēģina destabilizēt viņa valdību.

"Pretošanās ir bijusi tā vērta. Sociālisms ir tā vērts," sacīja Maduro.

Venecuēlas naftas iegulas ir lielākās pasaulē, bet valsti ir smagi skārusi naftas cenu krišanās.

Venecuēlas sašķeltā opozīcija mēģina piespiest Maduro atteikties no varas, bet viņam līdz šim izdodas pretoties opozīcijas centieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!