Foto: LETA

Lai liegtu Ukrainas konfliktā iesaistītajām pusēm iespēju spekulēt par to, kurš izšāvis vai uzbrucis, Ukrainā varētu ievest "miera uzturētājus", otrdien žurnālistiem Rīgā sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš norādīja, ka, iespējams, ir pienācis laiks, lai Ukrainā ievestu "miera uzturētājus", kas izšķirtu konfliktējošās puses. "Pietiks! Sen laiks apstāties," sacīja Vešņakovs. Cilvēku upuri ir katastrofa, uzsvēra vēstnieks, paužot cerību, ka konflikta atrisināšanā uzvaru gūs politiķu veselais saprāts, kas ļaus miermīlīgi noregulēt konfliktu un uzvarēt "kara partiju".

Vešņakovs uzskata, ka pašlaik ir divi scenāriji, kā konflikts Ukrainā varētu attīstīties. Pirmā scenārija autors ir "kara partija", kas uzskata, ka ar kara palīdzību var kādu uzvarēt un diktēt savus noteikumu turpmākajai kopdzīvei Ukrainā. "Manuprāt, tā ir utopija, un vairums autoritāru politiķu arī to saprot," secināja vēstnieks.

Ja konflikta sākumā jautājumi tiktu risināti ar dialogu, nevis noteikumu diktēšanu, tad nekas tamlīdzīgs nenotiktu, pārliecināts vēstnieks, uzsverot, ka tie, kuri uzvarēja Maidanā, uzskatīja, ka viņi ir uzvarētāji, un tā vietā, lai šajā sarežģītajā valstī vestu politisko dialogu ar visiem spēkiem un reģioniem, viņi sāka izdarīt spiedienu, apgalvoja vēstnieks, uzsverot, ka šādas rīcības rezultāts ir acīmredzams.

Otrais scenārijs ir tagad tomēr sākt dialogu un meklēt miermīlīga iznākuma ceļu, sacīja vēstnieks. "Krievija dara visu, lai problēmu atrisinātu mierpilnos veidos," viņš apgalvoja. Vēstnieks pauda cerību, ka kārtējā tikšanās nu jau Minskā nesīs augļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!