Foto: AFP/Scanpix
Atlantijas orkānā "Airīna" ("Irene"), kas svētdien reducējās par tropisko vētru un pēc tam par ciklonu, ir gājuši bojā vismaz 40 cilvēki 11 ASV austrumu štatos un Kanādā, pirmdien pavēstīja amatpersonas un vietējie plašsaziņas līdzekļi.

ASV ir gājuši bojā pa sešiem cilvēkiem Ņūdžersijas, Ņujorkas un Ziemeļkarolīnas štatos, pieci cilvēki Pensilvānijā, četri Virdžīnijā, trīs Vermontā, pa diviem cilvēkiem Konektikutā, Delaverā un Floridā, un pa vienam cilvēkam Merilendā un Masačūsetsā. Kanādā ir reģistrēti divi bojāgājušie.

Vairākums bojāgājušo zaudēja dzīvību, kad viņus nosita vētras izgāzti koki, autoavārijās vai plūdos.


Orkāna centrs sestdien sasniedza ASV Atlantijas okeāna piekrasti Ziemeļkarolīnas štatā. "Airīna" svētdien no orkāna reducējās par tropisko vētru un no ASV devās Kanādas virzienā, bet svētdienas vakarā turpināja zaudēt spēku un reducējās par ciklonu.

"Airīnai" nedēļas nogalē plosoties ASV austrumu piekrastē, tās radīto postījumu dēļ bez elektrības palika vairāki miljoni cilvēki un tika paralizēta sabiedriskā transporta satiksme, kas gan pakāpeniski tika atjaunota, vētrai virzoties uz ziemeļiem Kanādas virzienā. Nedēļas nogalē tika atcelti vairāk nekā 12 tūkstoši lidmašīnu reisu, bet pirmdien jau arī aviosatiksme ASV austrumu piekrastē pamazām tika atjaunota.

Pirms ierašanās ASV "Airīna" pagājušajā nedēļā izraisīja vismaz piecu cilvēku nāvi Karību jūras valstīs un atkarīgajās teritorijās. Viens cilvēks gāja bojā ASV piederošajā Puertoriko, divi cilvēki zaudēja dzīvību Dominikanas Republikā un vēl divi - Haiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!